Medlemmene i Lesbisk Rørsle i Telemark (LRT) var noe uenige i om Rørsla skulle være en politisk arbeidsgruppe eller et sosialt tilbud til alle lesbiske i Telemark, med fester og turer. De konkluderer med at alle tre tilbudene er like viktige. De la en plan for vårens aktiviteter som viser dette tydelig:
- Arbeidsmøter
- Fest med jenter fra Vestfold og Kongsberg
- Arbeidshelg
- Tur
Enkelte av medlemmene var nok mer opptatt av de politiske problemstillingene enn andre, men alle følte de hadde et ansvar for å være et samlende sted for alle lesbiske, inkludert de som ikke identifiserte seg som radikale feminister. Det var viktig å ikke bare være en studiesirkel, men også tilby sosiale aktiviteter for flere, blant annet for å rekruttere flere medlemmer til organisasjonen.
Det første referatet som finnes i Skeivt Arkiv er datert 22. mars 1978, tre måneder etter stiftelsen. I dag er det ingen som husker riktig hvordan og hvem som kom på ideen om å starte Lesbisk Rørsle Telemark, men at Ulefoss sto så sentralt er informantene våre enige om hadde praktiske grunner: Lisbeth Nilsen hadde et hus på Heisholt i Ulefoss, midt mellom Grenland og Notodden, hvor de andre medlemmene bodde.
Den første posten på dagsordenen var som hovedregel innkommende post. Eksempler på dette er brev fra Sappho om seminar i Bergen, brev fra Lambdas dokumentasjonsgruppe for vold mot homofile, brev fra en gruppe kvinner i Grenland angående 8. mars, og brev fra Lesbisk Bevegelse om deres forhold til Fellesrådet, som ble lest opp, og en brosjyre fra Kvindehøjskolen i Visby[1], som også ble lest opp. Under denne posten ble referatet fra samarbeidsorganisasjoner gjennomgått og drøftet. LRT ble bedt om innspill til internaviser og emner som burde drøftes på fellessamlinger. De ble også ofte bedt om økonomisk støtte til fellesannonser i regi av FHO.
Rørsla arrangerte hyttetur, eller arbeidsseminar som de kalte det, som var en god blanding av sosiale og politiske aktiviteter. Et av de større arrangementene de var ansvarlig for, var Utflytterseminaret på Lifjell. LRT inviterte medlemmene i sin søsterorganisasjon Lesbisk Bevegelse i Oslo for å vise at man kunne være lesbisk på landet.
Anne-Mette forklarer: – Vi hadde en ide om at lesber skulle flytte ut av Oslo. Vi hadde jo flyttet ut selv. Det var mange som drømte om det lille småbruket på landet.
I Telemark ble aldri ideen om en kvinnegård realisert, men det finnes et eksempel på en slik kvinnegård i Vesterålen. (Ås & Gjevjon, 2020 s. 279)
[1] Den Nordiske Kvindehøjskole, også kendt som Kvindehøjskolen, var en højskole for kvinder, som lå i landsbyen Visby nordøst for Højer i Sønderjylland. Skolen, som var en del af kvindebevægelsen, blev oprettet i 1978 og tilbød bl. a. kurser i traditionelle mandefag som byggeri og jordbrug.